Om det er én bok du bør lese …

Nettstedet Slekt1 publiserte i oktober 2017 en liste over det de kort og godt kalte «10 bøker du ikke visste du ville lese».

Høyt oppe på denne listen, rett bak bøker som «Norske utposter» og «Nedenunder og hjem: nordmenn i Australia gjennom 400 år», men foran «Norges verste nazister», finner vi boken «33 utrolige nordmenn».

Denne boken er et monument over de mest minneverdige menneskene i Norges historie. Boken leverer historier over mirakuløse og eventyrlige nordmenn som muligens er i ferd med å gå i glemmeboken. Hvordan klarte Norges største skjørtejeger Hans Peder Borgenstierne å forlove seg med mer enn 400 kvinner? Hvorfor kjøpte Ole Bull inn 150 hvite silkeflosshatter for å redde sin egen stat i USA? Og hvem var tvillingparet som slåss både mot Hitler i Hollywood og under tungtvannsaksjonen i Rjukan? Eller hva med Mensen Ernst – mannen som løp fra Paris til Moskva, og kom i mål på rekordtid på tross av at han ble satt i fengsel midt i løpet? Eller Oluf «Kjutta» Severin Andreassen, by-originalen fra Kristiansand som til og med har fått Kaptein Sabeltann-havnen «Kjuttaviga» oppkalt etter seg? Også Martin Schanche, Torkel Ravndal og Arne Næss har fått plass i boken – til sammen er de «33 utrolige nordmenn».

De tre forfatterne bak boken har alle det siste tiåret jobbet i NRK. Ken Wasenius-Nilsen er kanskje mest kjent som programleder for samfunnsprogrammet Banden. Sven Bisgaard Sundet jobber for nyhetsmagasinet Verdens rikeste land og Webjørn S. Espeland i NRK Dokumentar. Ken Wasenius-Nilsen og Webjørn S. Espeland, er også to av de i alt tre skribentene som fører vår årlige utgivelse «Det hendte» i pennen.

Boken er nå tilgjengelig som e-bok. Den er nedlastbar i e-pub format, som er det mest utbredte formatet for e-bøker og som fungerer på så vel nettbrett som smarttelefoner. Du finner e-boken i egen vår nettbutikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert Obligatoriske felt er merket *

Post kommentar