Ken Wasenius-Nilsen om status i Manchester United før kommende sesong

Ken Wasenius-Nilsen, programleder i «United We Podcast» og en av forfatterne av boken «Klubben først – United fra Ferguson til Solskjær», deler her sine tanker rundt status i Manchester United før kommende sesong:

 

En ny Premier League-sesong nærmer seg, og Manchester United-supportere har gode grunner til å glede seg. Den mest åpenbare grunnen er den lykkelige slutten på moderne fotballhistories lengste overgangssaga. Uniteds høyrekant har vært et problem over lang tid. Løsningen har hele tiden vært tydelig: Jadon Sancho. Det tok lang tid, og så tok det lenger tid, og så gikk det enda en sesong og noen måneder og dager til – men nå har Ole Gunnar Solskjær endelig fått sin mann.

I Sancho har klubben fått sjelden vare: En ung, engelsk høyrekant som ikke bare er målfarlig, men også en driblesterk og kreativ tilrettelegger. Hvis han finner seg til rette i Manchester United, vil Sancho tilføre United en helt ny offensiv dimensjon. Det er vel optimistisk å tro at unggutten skal ha samme umiddelbare innflytelse som Bruno Fernandes fikk, men det er null tvil om at Jadon Sancho har alle ferdigheter som skal til for å bli en suksesshistorie på Old Trafford.

Den unge kantspilleren er imidlertid ikke nok for United. Hvis Solskjærs lag skal nærme seg byrival Manchester City, må det flere forsterkninger til. Klubbens supportere har ropt etter en ny midtstopper i flere sesonger, og det virker som om dette nå er Uniteds førsteprioritet fram mot sesongstart. Den franske stjernen Raphael Varane har blitt spesielt hyppig koblet til United. En signering av det kaliberet vil understreke at klubben mener alvor i sin jakt på ligatittelen.

På toppen av det hele tyder rapporter fra Old Trafford på at kjøpsfesten ikke vil stoppe der. Det konkrete tallet tre – tre signeringer – har gått igjen når Uniteds mål for overgangsvinduet har blitt omtalt i britisk media. Det meste er i skrivende stund bare løse rykter, men det er logisk å tro at Solskjær ser etter en midtbanespiller eller en høyreback. Skulle alle brikkene faktisk falle på plass, vil det være Manchester Uniteds beste overgangsvindu på lang tid.

Sommerens fotballmesterskap, både i Europa og Sør-Amerika, viser at Manchester United allerede har flere spillere av ypperste kvalitet. Med forsterkninger som Sancho, og forhåpentligvis to spillere til, vil United ha en stall som er konkurransedyktig i alle turneringer. Konkurransen er selvsagt også sylkvass. Det rustes opp i den lyseblå delen av Manchester også. Liverpool er på krigsstien etter en svak sesong, og har sin viktigste forsvarsspiller tilbake fra langtidsskade. Chelsea vant nettopp Champions League.

For enhver Manchester United-supporter er det allikevel tillatt å være optimistisk. Klubben viser muskler på overgangsmarkedet. Flere spillere har nylig vist sin klasse på landslagsnivå.

Det virker som om Solskjær har klart å bygge en spillergruppe som er i harmoni. Flere av spillerne har påpekt nettopp miljøet og tryggheten som noe av det mer markante av Solskjærs mange grep etter hans inntreden i managerstolen. Hans «man management skills» bygger tydeligvis mestringsfølelse og trygghet blant spillerne, og det på en måte vi ikke har sett siden Sir Alex Fergusons dager. Solskjær har åpenbart lært av sin mester, og har allerede gjort underverker med en spiller som Luke Shaw.

I boken «Klubben først – United fra Ferguson til Solskjær», hvor jeg er en av to forfattere, blir for øvrig Solskjærs verdier godt belyst. De verdiene han har tatt med seg gjennom sine første år som manager, vil trolig også være forankringen for fortsettelsen.

Boken belyser dette gjennom to parallelle historier. Den ene er historien om Ole Gunnar Solskjærs personlige managerreise – fra lille Molde, via mellomstore Cardiff, til massive Manchester United. Den andre er historien om Manchester Uniteds fall og gjenoppstandelse. Den ene er en askeladdhistorie, den andre er en fugl Føniks-fortelling. Nå er de én og samme saga.

Som leser av boken vil du få en forståelse av mennesket, spilleren og manageren Ole Gunnar Solskjær. Du vil også få en forståelse av klubben Manchester United, og klubbens fall etter Sir Alex Fergusons avgang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert Obligatoriske felt er merket *

Post kommentar