Dette er ditt år, kjære konfirmant!

Verden har på mange måter forandret seg siden 2003, samtidig som mye kan framstå som nærmest uforandret. For de som husker ekstremt godt kan 2003 virke som det var i går, men for de som ble født i 2003 er verdien av å vite hva som preget samfunnsbildet en helt annen. Som at sosiale medier knapt var eksisterende i 2003. SMS-meldinger blant ungdom var det dominerende, og SMS-språket grep om seg med forkortelser som for eksempel «afaik», «d8», «dqlt» og «fofl». Norge ble i 2003 også det første landet i verden som innførte innlevering av selvangivelsen via SMS.

Eller at Mathias var det mest brukte guttenavnet i 2003, mens Emma var det mest brukte jentenavnet. Og uten sammenheng for øvrig, viste en amerikansk undersøkelse at norske barn fikk mest lommepenger i hele verden. Eller at 2003 var året da Anneli Jäätteenmäki ble Finlands første kvinnelige statsminister, og at Shirin Ebadi som den første iraner og den første kvinnelige muslim, ble tildelt Nobels fredspris.

Det er heller ikke sikkert at alle husker at 2003 var året da sameflagget ble innlemmet i det offisielle lovverket i Norge for flagging på offentlig sted. Eller at 2003 var året Kurt Nilsen vant «Idol». Interessant er det kanskje også at antall solgte el-biler i 2003 var anslått til rundt 300. Til sammenligning så er antall solgte el-biler i 2017 på over 41 000. Eller at ordet «el-terrorisme» dukker opp som et nytt begrep, og at Nordic Walking (å gå på barmark med skistaver) fikk sitt gjennombrudd som trendy trimform.

I år er det altså de som er født i 2003 som utgjør flesteparten av konfirmantene, og vår bok “Jubileumsboken konfirmasjon”, omhandler i år nettopp dette året. Boken er en perfekt konfirmasjonsgave og et varig minne til konfirmanten om hvilke begivenheter som preget samfunnet det året han eller hun ble født. Selv om mye av historikken i så ung alder kan virke fremmed, er det med på å gi konfirmanten et godt innblikk i hvordan vårt samfunn og verden for øvrig har utviklet seg. Verden beveger seg raskere enn noen gang, og det er derfor viktig og av og til stoppe opp og ta inn over seg de hendelsene som har vært med på å forme det samfunnet vi i dag er en del av.

Boken har i år også fått et nytt design, slik at du nå kan velge imellom to forskjellige design og fargevarianter.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert Obligatoriske felt er merket *

Post kommentar